В Русия не остана почти нищо за налагане на санкции, каза

...
В Русия не остана почти нищо за налагане на санкции, каза
Коментари Харесай

САЩ: Вече не остана върху какво да налагаме санкции на Русия

В Русия не остана съвсем нищо за налагане на наказания, каза съветникът на Белия дом по националната сигурност Робърт О`Брайън, цитиран от РИА Новости и Агенция Фокус. " Проблемът с руснаците е, че там на практика няма на какво да се постановат наказания. Наложихме наказания на 300 организации и олигарси в Русия, наложихме наказания на всички енергийни компании. Не можем да създадем доста във връзка с глобите с Русия, но търсим други места, където можем да покажем неодобрение, но това е мъчно да се направи заради всеобхватния темперамент на съществуващите санкции  “, каза той в изказване в Института в Аспен.

По-рано Владимир Путин означи, че позицията на Съединени американски щати цели да ограничи развиването на Русия, има комплициран темперамент и лимитира съдействието на Доналд Тръмп с Москва. Според съветския водач, по време на президентството на Тръмп, срещу Русия са били въведени най-различни ограничавания: „ 46 пъти бяха взети решения за нови наказания или за разширение на съществуващите “.

Въпреки това, на 24 септември група американски сенатори внесоха законопроект за антируски наказания заради случая с Алексей Навални. Тя включва налагане на ограничавания върху длъжностни лица, които съгласно създателите на документа са „ забъркани в намерено нарушаване на интернационалното право “, включително „ отравяне “ на създателя на Фонда за битка с корупцията.

Ден преди този момент Съединени американски щати постановиха наказания против осем съветски граждани от Русия, както и седем компании от три страни. Американското министерство на финансите изясни своето решение и с битката срещу „ мрежата на съветския водач Евгений Пригожин, свързана с Кремъл “.

По-рано съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов съобщи, че Вашингтон към този момент е наложил наказания срещу 350 физически и 500 руски юридически лица. Освен това в Конгреса се преглеждат още 15 законопроекта против Москва.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР